JURIU

cover juriu.png

Membrii juriului pentru secțiunile:

Adrian Untaru

ADNBA s-a înființat în 2003 în București de către Andrei Șerbescu și Adrian Untaru, cărora li s-a alăturat ulterior Bogdan Brădățeanu. Lucrările ADNBA sunt caracterizate de încercarea celor trei de a găsi echilibrul perfect între experiment și experiență, în peisajul complex și delicat al vieții contemporane. În timp ce cred în arhitectură ca gest creativ, cu valoare culturală și responsabilitate socială,  aceștia admit, de asemenea, distincția, uneori periculoasă și întotdeauna subiectivă dintre aceste atribute, într-un context ce se modifică atât de rapid precum România de azi sau întreaga Europă de est.

Goran Vojvodić

Goran a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității din Belgrad. Printre realizările sale profesionale se numără proiecte pentru clădiri rezidențiale, hoteluri, clădiri de birouri, facilități sportive cu diverse destinații, interioare pentru spații publice sau private, având un număr mare de proiecte realizate atât în Serbia cât și în străinătate. Pentru realizările sale a obținut un număr de 22 de premii printre care premiul ”Borba” pentru Arhitectură, premiul ”April” al Orașului Belgrad, precum și Marele Premiu pentru Întreaga Carieră primit din partea Uniunii Arhitecților din Serbia. Este fondatorul biroului Biro VIA din 2007, iar din 2014 predă ca profesor în cadrul Universității din Belgrad.

Balázs Marián

Arhitect, partener-asociat Gereben Marián Architects Ltd. - birou de arhitectură înființat în 2010, profesor în programul de master al Universității de Arte și Design Moholy-Nagy din Budapesta. Balázs Marián și partenerul său Péter Gereben lucrează împreună de doar șase ani, reușind deja să creeze un număr de proiecte realizate și proiecte care așteaptă să fie construite. Înainte de a lucra ca o echipă, aceștia au activat în diferite birouri de arhitectură, dezvoltând abordări pentru diverse sarcini arhitecturale. Rezultatul celor șase ani de muncă în comun este cel mai clar vizibil în proiectul unui complex turistic de scară mică între viile din regiunea Eger.

Membrii juriului pentru secțiunile:

Klaus Birthler

Klaus Birthler este arhitect practicant și cercetător, implicat în organizații non profit pentru valorificarea teritoriului, calitate în mediul construit, bună guvernare și valorificarea culturii materiale și spirituale. Klaus este finalist al European Prize For Urban Public Space în 2014.

Darko Polic

Arhitect și urbanist, co-fondator CAB. Activitate în cadrul Centrului de Planificare Urbană, Dezvoltare și Cercetare din Novi Sad. A fost implicat, ca lider de echipă, în proiecte de planificare urbană, analiză urbană și studii pe diferite aspecte ale dezvoltării orașului începând cu 2004. A fost premiat de 4 ori de către Asociația Națională a Urbaniștilor din Serbia. A fost membru în jurii internaționale și naționale din Serbia și Spania (European Prize for Public Space). S-a implicat de asemenea, în calitate de expert, în diferite programe naționale și internaționale (Primăria Novi Sad, World Bank Austria și altele). A fost editorul mai multor publicații (cărți și reviste) despre arhitectură și urbanism.

Árpád Szabó

Arhitect și urbanist, profesor asociat în cadrul Departamentului de Planificare Urbană și Design al Facultății de Arhitectură din Universitatea de Tehnologie și Economie Budapesta. Și-a obținut doctoratul în arhitectură în 2007. Activitate în cadrul propriului birou de arhitectură, planificare urbană și design urban din Budapesta. Secretar național al concursului EUROPAN Ungaria în perioada 2008-2014. Membru al corpului public al Academiei Maghiare de Științe și secretar al Comitetului Permanent de Științe Urbane.

Membrii juriului pentru secțiunile:

Ștefan Ghenciulescu

Arhitect practicant, cercetător și critic, curator de expoziții, autor și co-autor de proiecte culturale. Redactor-șef al revistei Zeppelin. Conferențiar, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti. Autorul cărții Orașul transparent. Despre limite și locuire în București, co-autor și co-editor a 8 cărți. Premii (co-autor în cadrul echipei Zeppelin): finalist, European Public Space of the Year 2011; Pavilionul României, Bienala de Arhitectură de la Veneția, 2006. 12 premii și nominalizări la Bienala Națională de Arhitectură și la Anuala de Arhitectură București.


Ivan Kucina

Ivan Kucina este profesor adjunct la Facultatea de Arhitectură din Dessau - Universitatea Anhalt. Începând cu 1996 a lucrat la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității din Belgrad, iar din 2002 în calitate de profesor asistent. A fost profesor invitat la School of Design Strategies - Parsons School for Design, New York, la Universitatea Polis din Tirana, la KTH - Facultatea de Arhitectură din Stockholm și GUtech - Muscat, Oman. Ivan este co-fondator BINA (Belgrade International Architecture Week), iar în prezent este director de program. Din 2012 este director de program al proiectului Urban Transformations din cadrul festivalului MIKSER din Belgrad.


Zsolt Vasáros

Zsolt Vasáros (născut în 1973) este un arhitect de origine maghiară. A studiat arhitectură, arheologie și egiptologie la diferite universități și a absolvit Facultatea de Arhitectură din Budapesta în 1997. În 2000 și-a deschis propriul birou (Narmer Architecture Studio). Cunoscut pentru soluții inovatoare și proiecte pentru muzee și medii arheologice sau naturale. A obținut titlul de doctor în arte liberale în 2005. Din 2003 predă la Facultatea de Arhitectură (BME). Zsolt Vasáros lucrează în prezent la câteva proiecte de cercetare, în principal în zone de conflict - Iraq, Egipt, Siria.